Sosyal Medya

Güncel

İran’a 8 milyar dolarlık Rus silahı

İran ve Rusya arasındaki askeri ittifak büyümeye devam ediyor. İki ülke arasındaki anlaşma uyarınca İran, Rusya’dan 8 milyar dolarlık silah alacak.



Ä°ranlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada 8 milyar dolarlık Rus yapımı silah alınacağı belirtildi. 

Rusya yapılan anlaÅŸma kapsamında Ä°ran'a geliÅŸmiÅŸ hava savunma füze sistemi göndermeyi planlıyor. 

İran Savunma Bakanı Hüseyin Deghan, bahsi geçen anlaşmayı imzalamak üzere Moskova'ya gerçekleştirdiği iki günlük bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Ä°ranlı yetkililerin Rusya'ya çeÅŸitli silahları ve askeri yazılımları içeren bir “alışveriÅŸ listesi” ile gittiÄŸi aktarılan haberler arasında. 

Savunma Bakanı Deghan Rusya ziyareti öncesinde “Ä°ran daha çok hava gücü ve savaÅŸ uçakları üzeride duruyor. Bir anlaÅŸma imzalayacağız. Onlara savaÅŸ uçakların yapım aÅŸamasına dahil olmak istediÄŸimizi de belirttik” açıklamasında bulundu. 

Bir Rus yetkili de Ä°ran'ın özellikle uçak savar teknolojisi ile ilgilendiÄŸini söyledi: “Ä°ran, Rusya'nın S-400 uçak savar füze sistemini almak isteyecektir. Bunu da gizlemiyorlar. Moskova ziyareti öncesinde Deghan, Ä°ran medyasına S-400 almak istediklerini söyledi”. 

İran ayrıca Rusya'nın yeni Sukhoi Su 30 SM isimli ve havadan havaya ve havadan karaya savaşlarda kullanılan savaş uçaklarının İran'da üretim hakkını da satın almak istiyor.

Bu anlaşma sayesinde İran bazı hava kuvveti ürünlerini kendi topraklarında üretme fırsatını ele geçirmiş olacak.

kaynak: timeturk.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.